WIJN VOOR JOU

Home

WIJN VOOR JOU

Il Molino di Grace - Chianti Classico Bio

Korte beschrijving

  • 12 maanden houtrijping

Meer info over wijnhuis Il Molino di Grace

 13,50

Uitgebreide beschrijving

Il Molino di Grace is een prestigieus wijnhuis gelegen in Panzano, het hart van de Chianti Classico. Drie eeuwen gelden begonnen lokale monniken hier met het produceren van wijn. Heden ten dagen maakt Il Molino di Grace traditionele Chianti Classico en Super Toscaanse wijnen. Sinds 2010 is de volledige productie biologisch gecertificeerd (ICEA).

De wijn is gemaakt van sangiovese druiven. De druiven worden eind september – begin oktober met de hand geoogst. Gedurende de voorbereiding op het rijpen worden de druiven 20 dagen geweekt bij een temperatuur van 28-30°C. Tijdens dit proces worden ze regelmatig bewogen. Vervolgens wordt de wijn 12 maanden gefermenteerd op sloveens en frans eiken.

Het resultaat is een elegante wijn met lichte houttonen. Een volle smaak van rood fruit met lichte houttonen een lange afdronk. De wijn is perfect te combineren met rood vlees of kaas. Serveer bij een licht of medium gebakken entrecote en ervaar een restaurant gevoel aan huis. Laat de wijn goed ademen voor een intense smaakbeleving.

Meer info over wijnhuis Il Molino di Grace

Anderen kochten ook:

Ben je 18 jaar of ouder?

NEE? VANWEGE OVERHEIDSREGELS IS DEZE SITE NIET TOEGANKELIJK