WIJN VOOR JOU

Home

WIJN VOOR JOU

Producenten

ABRUZZEN

TORRI CANTINE

De wijngaarden strekken zich uit van de kust van de Abruzzen tot in de heuvels. Op de vruchtbare grond wordt op biologische wijze druiven verbouwd en met zorg verwerkt tot heerlijke wijn. De 3 labels variëren van hippe borrelwijn tot prijswinnende wijn die in een sterrenzaak niet zou misstaan. 

Rosarubra

Dit is een biodynamische wijnboerderij uit de Abruzzen. De wijngaarden lopen van de kust tot in de nabij gelegen bergen. Vruchtbare grond, hoogteverschil en zeewind zorgen voor optimale condities voor het maken van wijn. Rosarubra maakt exclusieve wijnen van de beste druiven van de oudste wijngaarden. 

PIEDMONTE

La Mondianese

De dames van La Mondianese maken heerlijke wijnen van o.a.  Ruché, Grignolino en Barbera d’Asti. Bijzondere en fruitige wijnen die passen bij stevige gerechten.

Col dei Venti

Ornella maakt met zoon en dochter een breed scala van piemontese wijnen zoals Barolo, Barbaresco en Nebbiolo.  Ook in wit verstaan ze hun vak met de licht zoete Moscato en de zachte Cortese die ook als frizzante verkrijgbaar is.

Ferraris Agricola

Luca Ferraris is de vierde generatie wijnmaker en een echte pionier. Op biodynamische wijze verbouwt hij de originele Ruché en prijswinnende Viognier en heerlijke Barbera d’Asti.

Mulino Marino

Molino Marino is een modern bedrijf dat duurzaamheid en  technologie combineert met traditionele waarden en normen. Het beste biologische graan uit Italië wordt op natuursteen gemalen.

Puglia

Tenuta Giustini

Het unieke microklimaat aan de Toscaanse kunst is uiterst geschikt voor de productie van Franse druivenrassen. Tussen de grote prestigieuze wijnhuizen liggen de velden van Podere Sette waarmee op biologische en bijzonder creatieve wijze, eigentijdse wijnen worden gemaakt door een getalenteerde jonge oenoloog. 

Toscane
Bolgheri

Podere Sette

Het unieke microklimaat aan de Toscaanse kunst is uiterst geschikt voor de productie van Franse druivenrassen. Tussen de grote prestigieuze wijnhuizen liggen de velden van Podere Sette waarmee op biologische en bijzonder creatieve wijze, eigentijdse wijnen worden gemaakt door een getalenteerde jonge oenoloog. 

Toscane
Chianti Classico

Il Molino di Grace

De Amerikaanse eigenaren van dit wijnhuizen maken toppers onder de Chianti Classico op volledig biologische wijze. Dit wijnhuis staat bekend om de hoge scores bij Wine Spectator.

Nunzi Conti

Antonio en Isabella Nunzi Conti werken samen met oenoloog Giampaolo Chiettini. Dit wijnhuis combineert biologische teelt met de beste apparatuur in de kelder. Zonder onnodige toevoegingen maken zij wijn, olijfolie en balsamico van topkwaliteit.

Santo Stefano

Het familiebedrijf Santo Stefano maakt bijzonder goede Chianti Classico. De kleine productie is van uiterst goede kwaliteit.  Naast de genoemde rode wijnen is er ook plaats voor een heerlijke volle rosé wijn en witte blend met voornamelijk Trebbiano. De biologische olijfolie van dit wijnhuis moet je geproefd hebben!

San Vincenti

Dit wijnhuis is begin 2022 overgenomen door een jong ondernemend koppel. Net als de vorige eigenaar werken ze samen met oenoloog Carlo Ferrini.  Het resultaat mag er zijn gezien de hoge scores van decanter, IWSC en James Suckling.
De biologische wijncollectie bestaat uit Chianti Classico, Riserva, Gran Selezione en Super Tuscan.

Vignavecchia

Wijnmaken zit in het DNA van deze familie. Het wijnmaken wordt hen wellicht wel letterlijk met de papfles ingegoten. Het vakmanschap is over vele generaties geperfectioneerd. De omstandigheden zijn in Radda, de gouden vallei van de Chianti Classico ideaal voor het produceren van Sangiovese. Dit alles resulteert in sublieme wijnen. 

Toscane
Chianti overig

Borgo Santino

Bij Borgo Santinovo stelt de familie Taddei kwaliteit voorop. Ze willen alleen de beste wijn produceren. Deze passie spat ervan af! Frederico en Elisabetta werken hier dag en nacht voor! Mooie gebalanceerde Chianti Colle Senesi, rose van Sangiovese en een Chardonnay met een subtiele houtrijping. 

I Veroni

Dit biologische wijnhuis produceert soepele en elegante wijnen in de Chianti Rufina streek. Naast Chianti ook karaktervolle witte en rosé wijnen. Proef ook de olijfolie van dit wijnhuis.

La Collina

De Frans geschoolde wijnmaker Iacopo  maakt bijzondere Chianti Montalbano, wit en rosé en als absolute topper een 10 jaar houtgerijpte Vin Santo. Om de prijs hoef je het niet te laten. 

Semboloni

Een jonge en ambiteuze wijnmaker. Hij heeft verstand van zaken. Biologische wijnbouw is hier geen modegril maar een levenswijze. De grond is al generaties lang met respect behandeld. Dat proef je terug in de Chianti Colle Aretini. 

Toscane
Montalcino

Martoccia

Luca Brunelli geboren in een familie wijnmakers in Montalcino. Hij maakt bijzondere Brunello di Montalcino, Rosso di Montalcino, Chianti en Toscana Rosso. 

Toscane
Montepulciano &
San Gimignano

Gattavecchi

De familie Gattavecchi houdt zich  al generaties lang bezig met wijnproductie op meerdere locaties. In. Montepulciano Vino Nobile onder het label Fonte de Gigli en in San Gimignano de Vernacchia. Daarnaast maakt dit wijnhuis een breed assortiment wit en rood voor bij elke gelegenheid.

Veneto

Fratelli Vogadori

In de heuvels nabij het Gardameer en de stad Verona in de streek Negrar, maken de 3 broers Vogadori op biologische wijze wijn die al jarenlang als uitmuntend wordt beoordeeld zoals Amarone, Garganega, Ripasso en Valpolicella,  

Ben je 18 jaar of ouder?

NEE? VANWEGE OVERHEIDSREGELS IS DEZE SITE NIET TOEGANKELIJK